1. ΑΡΧΙΚΗ
  2. » 
  3. Νέα
  4. » 
  5. Ανακοινώσεις - Ειδήσεις
  6. » 
  7. Ανακοίνωση για το ατύχημα στη σήραγγα Κρ...

Ανακοίνωση για το ατύχημα στη σήραγγα Κρημνού

6/4/2017

Ανακοινώσεις

Θεσσαλονίκη, 6 Απριλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ανακοινώνεται ότι, την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 και ώρα 18:38, στη σήραγγα  Κρημνού της Εγνατίας Οδού, με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, συνέβη τροχαίο ατύχημα, όταν τουριστικό λεωφορείο με μαθητές έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε πλήθος προπορευόμενων οχημάτων που κινούνταν αργά λόγω μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου της Οδού.

Από το ατύχημα υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές.

Η κυκλοφορία στον αριστερό κλάδο (κατεύθυνση προς Ιωάννινα) της Εγνατίας Oδού διακόπηκε και έγινε εκτροπή της κυκλοφορίας στον Α/Κ Μετσόβου.
‘Αμεσα επί τόπου του συμβάντος έφτασαν η Ομάδα ‘Αμεσης Επέμβασης της ΕΟΑΕ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Τροχαία.

Με τον συντονισμό όλων των Υπηρεσιών (Τροχαία, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ανάδοχος Λειτουργίας και Συντήρησης της Εγνατίας Οδού), δόθηκε με ασφάλεια στην κυκλοφορία στις 22:40 της ίδιας ημέρας η μία λωρίδα κυκλοφορίας της Οδού και στη 01:22 της επομένης η άλλη λωρίδα κυκλοφορίας.
Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι οι εργαζόμενοι στη Συντήρηση της Εγνατίας Οδού φροντίζουν για την άριστη κατάσταση του αυτοκινητοδρόμου και την ασφαλή και άνετη μετακίνηση όλων των χρηστών της Oδού.

Είναι απαραίτητο όλοι οι οδηγοί να δίνουν την απαραίτητη προσοχή, να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και να ακολουθούν τις ενδείξεις των φωτεινών πινακίδων επί της οδού, ώστε να μην παρουσιαστούν παρόμοια τροχαία ατυχήματα.

Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται από τις Αρχές, στη διάθεση των οποίων βρίσκονται όλα τα σχετικά στοιχεία. Δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου περί ολισθηρότητας της οδού ή  έλλειψης προειδοποίησης των οδηγών δεν ευσταθούν.

Για το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων & Υποδοχής ΠολιτώνClick to listen highlighted text!