Διαχείριση Απορριμάτων

  1. ΑΡΧΙΚΗ
  2. » 
  3. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  4. » 
  5. Διαχείριση Απορριμάτων

Η ρίψη των σκουπιδιών στον αυτοκινητόδρομο απαγορεύεται βάση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), άρθρο 12, § 2 και 3. Η ρύπανση της οδού από τους χρήστες έχει πολλαπλά αρνητικά αποτελέσματα, όπως ρύπανση των παρακείμενων υδάτων και εδαφών, αντιαισθητική εικόνα της οδού και εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των εποχούμενων.

Η συμβολή των χρηστών στη βελτιστοποίηση του περιβάλλοντος της οδού και στη μείωση του όγκου των παραγόμενων απορριμμάτων πρέπει να είναι καθοριστική.

Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. επιθυμώντας να ενισχύσει την περιβαλλοντική γνώση και να αυξήσει την περιβαλλοντική συνείδηση και ευαισθητοποίηση των χρηστών της οδού, ενδεικτικά αναφέρει τους χρόνους αποικοδόμησης των κοινών απορριμμάτων που συλλέγονται από αυτήν.

Η εταιρεία, μέσω ειδικών συνεργείων, συγκεντρώνει τα πάσης φύσεως απορρίμματα από την επιφάνεια, τις νησίδες,

Η διαχείριση και η τελική διάθεσή τους γίνεται βάση των προβλεπόμενων στους Περιβαλλοντικούς Όρους και της ισχύουσας σχετικής νομοθεσίας. Το ετήσιο κόστος για την καθαριότητα είναι της τάξης των 600.000€, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 5% του συνολικού ετήσιου κόστους συντήρησης της οδού.

Επιπρόσθετα στα γραφεία της εταιρείας υπάρχει πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού, πλαστικών, κενών μπαταριών, κενών συσκευασιών μελάνης εκτυπωτών, φωτοτυπικών και fax, που αποτελεί πρωτοβουλία ειδικής οικολογικής ομάδας που συγκροτήθηκε για το σκοπό αυτό.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΙ ΧΡΟΝΟΙ ΑΠΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Αποτσίγαρα: 1 – 12 έτη
Φλούδες φρούτων: 2 έτη
Πλαστικές σακούλες: 10 – 20 έτη
Κουτιά Αλουμινίου: 80 – 100 έτη
Πλαστικά μπουκάλια: Μη αποικοδομήσιμα
Γυαλί: Μη αποικοδομήσιμο

Click to listen highlighted text!