1. ΑΡΧΙΚΗ
  2. » 
  3. Νέα
  4. » 
  5. Δελτία Τύπου
  6. » 
  7. Απάντηση σε δημοσιεύματα για τον οδοφωτι...

Απάντηση σε δημοσιεύματα για τον οδοφωτισμό στους Α/Κ Λαγκαδά και Κιλκίς

3/8/2016
Δελτία Τύπου

Θεσσαλονίκη, 3 Αυγούσοτυ 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Οδοφωτισμος στους Α/Κ Λαγκαδά και Κιλκίς της Εγνατίας Οδού

Πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα επιστολή του Δημάρχου Λαγκαδά προς τον Πρόεδρο της “Εγνατία Οδός Α.Ε.”, με την οποία γίνεται αναφορά σε προβλήματα οδοφωτισμού και ασφάλειας στην Εγνατία Οδό και τον Αυτοκινητόδρομο Α25 (Κάθετος ‘Αξονας Σερρών).

Τα στοιχεία που μνημονεύονται στην επιστολή αυτή περιέχουν σοβαρές ανακρίβειες και για το λόγο αυτό η “Εγνατία Οδός Α.Ε.” θεωρεί αναγκαίο να δώσει ορισμένες διευκρινίσεις προκειμένου να ληφθούν υπ’ όψη τα πραγματικά στοιχεία που έχουν ως εξής:

• Η παρατήρηση ότι “για περισσότερο από 8 μήνες δεν λειτουργούν τα φωτιστικά σώματα” είναι πλήρως αβάσιμη.
• Στον Α/Κ Λαγκαδά της Εγνατίας Οδού έχουν αποκατασταθεί πλήρως, ήδη από τον Ιανουάριο του 2016, όλες οι ελλείψεις που οφείλονταν σε κλοπές υλικών.
• Στον Α/Κ Κιλκίς/Λαγκαδά (Ασσήρου) του αυτοκινητόδρομου Α25 (Κάθετος ‘Αξονας Σερρών) ο φωτισμός είναι πλήρης με εξαίρεση τον κλάδο Θεσ/νίκη – Λαγκαδάς/Κιλκίς, στον οποίο γίνονται εργασίες αποκατάστασης κλεμμένων καλωδίων, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν πολύ σύντομα. Τα εκτενή προβλήματα στον οδοφωτισμό οφείλονται σε κλοπές υλικών από δίκτυο πέραν των ορίων ευθύνης της “Εγνατία Οδός Α.Ε.”. Η Εταιρεία έχει επανειλημμένα ενημερώσει τη ΔΕΗ για την υφιστάμενη κατάσταση.
• Στις περιοχές αυτές δεν έχει σημειωθεί κανένα ατύχημα, που να σχετίζεται με τον οδοφωτισμό. Κατά το τελευταίο έτος έχει σημειωθεί ένα (1) ατύχημα, στην περιοχή μεταξύ Α/Κ Λαγκαδά και Α/Κ Κιλκίς, στη χ.θ. 3+300, σε τμήμα που δεν προβλέπεται οδοφωτισμός, την Τρίτη 08.12.2015, στις 06.50 το πρωί.

H επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων αφορά κατά κύριο λόγο ενέργειες άλλων φορέων/υπηρεσιών στους οποίους θα πρέπει πρωτίστως να απευθυνθεί ο Δήμος Λαγκαδά  και για το σκοπό αυτό η “Εγνατία Οδός Α.Ε.” είναι πρόθυμη να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή.

ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ & ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Σημειώνεται ότι τα τελευταία 5 χρόνια η “Εγνατία Οδός Α.Ε.” έχει αποκαταστήσει εκατοντάδες χιλιόμετρα κλεμμένων καλωδίων, με κόστος που αγγίζει το 1.000.000 €. Προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια κρούσματα κλοπών, η Εταιρεία αντικαθιστά τα κλεμμένα καλώδια χαλκού, με αντίστοιχα από αλουμίνιο. Με αυτό τον τρόπο οι απώλειες υλικών και οι φθορές ελαχιστοποιούνται.

Επιπρόσθετα, η Εταιρεία έχει επανειλημμένα προβεί σε ενέργειες όπως καταγγελίες, μηνύσεις, αναφορές κτλ., προς τις αρμόδιες Αρχές του Κράτους, για τον εντοπισμό των υπαίτιων και την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων.

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ

Με τις συνεχείς περιπολίες των 12 Ομάδων ‘Αμεσης Επέμβασης και πλήθος άλλων συνεργείων των αναδόχων Λειτουργίας & Συντήρησης που δραστηριοποιούνται σε 24ωρη βάση, καταγράφονται, προγραμματίζονται και αποκαθίστανται καθημερινά δεκάδες βλάβες που οφείλονται σε χρήση ή ατυχήματα. Σταθερό μέλημα της Εταιρείας είναι να διατηρείται και να επαυξάνεται το υψηλό επίπεδο ασφάλειας των μετακινήσεων που απαιτείται για τα Διευρωπαϊκά Οδικά Δίκτυα.

Για ακόμη ταχύτερη επέμβαση και αποκατάσταση φθορών στον αυτοκινητόδρομο, η “Εγνατία Οδός Α.Ε.” είναι η πρώτη εταιρεία διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων στη χώρα μας που έχει ενεργοποιήσει ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή για αναφορά βλαβών από τους χρήστες, στην επίσημη ιστοσελίδα www.egnatia.eu.

Από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων & Υποδοχής ΠολιτώνClick to listen highlighted text!