1. ΑΡΧΙΚΗ
  2. » 
  3. Νέα
  4. » 
  5. Ανακοινώσεις - Ειδήσεις
  6. » 
  7. Απάντηση της ΕΟΑΕ σε ερώτημα στη Βουλή το...

Απάντηση της ΕΟΑΕ σε ερώτημα στη Βουλή του κ. Στ. Καλογιάννη

24/1/2012

Ανακοινώσεις

Θεσσαλονίκη, 24/01/2012

ΠΡΟΣ: Όλες τις εφημερίδες της Ηπείρου

Σχετικά με την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Στ. Καλογιάννης και άλλοι 4 βουλευτές της Ν. Δημοκρατίας, η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» σημειώνει τα εξής:

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο κ. Στ. Καλογιάννης δεν έχει σωστή πληροφόρηση και εκτίθεται χωρίς λόγο. Οι υποτιθέμενοι «ημέτεροι» διευθυντές ήσαν ήδη διευθυντές και επί της προηγούμενης διοίκησης της Εταιρείας, όταν ο ερωτών βουλευτής ήταν αρμόδιος Υφυπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Αντίθετα με τις τότε πρακτικές, η σημερινή διοίκηση δεν κάνει διακρίσεις που έχουν σχέση με την ιδεολογία, τα «πιστεύω» και την πολιτική τοποθέτηση του καθενός και αυτό είναι γνωστό όχι μόνο στο εσωτερικό της Εταιρείας αλλά και ευρύτερα. Ειδικότερα, όσον αφορά τα συγκεκριμένα άτομα, ο χαρακτηρισμός τους από τη Ν.Δ. ως «ημετέρων», μεταξύ άλλων, προκαλεί ιλαρότητα. Η διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα και η αξιοκρατία σε επιλογές προσωπικού υπήρξαν τα κυρίαρχα κριτήρια για την διοίκηση, με στόχο να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα και η επιχειρησιακή ικανότητα της Εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνέπεια της πρακτικής της διαφάνειας αλλά και της περιστολής δαπανών ήταν να μη γίνουν προσλήψεις προσωπικού, κατά την περίοδο 2010-2012 και να μη συναφθεί καμία σύμβαση έργου. Αντίθετα, κατά την περίοδο 2006-2009 έγιναν 11 προσλήψεις προσωπικού αορίστου χρόνου (χωρίς διαγωνισμό) και συνήφθησαν 229 συμβάσεις με συμβασιούχους έργου (χωρίς διαγωνισμό). Κατά την περίοδο 2006-2009 «επιλεγμένα» στελέχη είχαν μηνιαίες αποδοχές άνω των 10.000€, φαινόμενο που έχει οριστικά εξαλειφθεί.

Επίσης, κατά την περίοδο 2008-2009 ανατέθηκαν χωρίς διαγωνισμό έργα ύψους 300 εκ. € σε «μικρές» εργολαβίες κάτω των 5 εκ. €. Κατά την περίοδο 2010-2012, όλα τα έργα ανεξαρτήτως προϋπολογισμού ανατέθηκαν με ανοιχτό διαγωνισμό.

Σήμερα, η Εταιρεία βαδίζει το δύσκολο δρόμο μιας κρίσιμης για τη χώρα εποχής με αίσθημα ομοψυχίας, διαφάνειας και αξιοκρατίας ώστε να προσφέρει τεχνικό έργο υψηλών προδιαγραφών στην ελληνική κοινωνία.

Από το Γραφείο Δημοσιών Σχέσεων & Υποδοχής Πολιτών της Εταιρείας «Εγνατία Οδός Α.Ε.»

 Click to listen highlighted text!