1. ΑΡΧΙΚΗ
  2. » 
  3. Νέα
  4. » 
  5. Δελτία Τύπου
  6. » 
  7. Διεξαγωγή άσκησης ασφαλείας στη σήραγγα ...

Διεξαγωγή άσκησης ασφαλείας στη σήραγγα Βερμίου (Σ10) της Εγνατίας Οδού

11/4/2014
Δελτία Τύπου

Θεσσαλονίκη, 11 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεξαγωγή άσκησης ασφαλείας στη σήραγγα Βερμίου (Σ10) της Εγνατίας Οδού

Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.», σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας και με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης, της Τροχαίας Βέροιας, του ΕΚΑΒ Ημαθίας, της Πολιτικής Προστασίας Ημαθίας και του αναδόχου Συντήρησης και Λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου, διοργάνωσαν με επιτυχία ‘Ασκηση Ασφαλείας στη σήραγγα Βερμίου (Σ10) της Εγνατίας Οδού, τις νυχτερινές ώρες της Τετάρτης 9 Μαρτίου 2014.

Η σήραγγα Βερμίου (Σ10), μήκους 2.230 μέτρων, βρίσκεται στο τμήμα μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Πολυμύλου και Βέροιας της Εγνατίας Οδού, εντός των διοικητικών ορίων του Νομού Ημαθίας. Η εποπτεία της σήραγγας Βερμίου (Σ10) γίνεται σε 24ωρη βάση από το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας της παράκαμψης Καστανιάς της Εγνατίας Οδού.

Η άσκηση ήταν πλήρους κλίμακας και διεξήχθη υπό όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικές συνθήκες. Το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε την πρόσκρουση επιβατικού οχήματος στον τοίχο της σήραγγας, την εκδήλωση πυρκαγιάς και τον εγκλωβισμό των επιβαινόντων.

Η άσκηση ασφαλείας στη σήραγγα Βερμίου ήταν η 7η πλήρους κλίμακας άσκηση ασφαλείας σήραγγας που έχει συνδιοργανωθεί από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» από το 2002, έτος έναρξης λειτουργίας της πρώτης σήραγγας μεγάλου μήκους. Σημειώνεται ότι ο αυτοκινητόδρομος της Εγνατίας Οδού διαθέτει 73 δίδυμες σήραγγες, εκ των οποίων οι 31 έχουν μήκος μεγαλύτερο των 500 μέτρων.

Από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων & Υποδοχής Πολιτών Click to listen highlighted text!