1. ΑΡΧΙΚΗ
  2. » 
  3. Νέα
  4. » 
  5. Δελτία Τύπου
  6. » 
  7. Δωρεά της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» στο ΕΣΥ, στο ...

Δωρεά της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» στο ΕΣΥ, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Θεσσαλονίκη, 2 Απριλίου 2020

Δωρεά της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» στο ΕΣΥ, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Τη δωρεά προς το Υπουργείο Υγείας, χρηματικού ποσού ύψους 220.000 ευρώ αποφάσισε o Πρόεδρος Δ.Σ., ο Δ/νων Σύμβουλος και τα μέλη του Δ.Σ. της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», συμμετέχοντας στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19.

Το ποσό αυτό θα διατεθεί ειδικότερα με στόχο να ενισχυθούν με ειδικό νοσοκομειακό εξοπλισμό πάσης φύσεως, με μέσα ατομικής προστασίας του ιατρικού προσωπικού και με φάρμακα προς χρήση ή ανάλωση, οι νοσοκομειακές και υγειονομικές μονάδες των πόλεων της Βορείου Ελλάδας, τις οποίες διατρέχει ο οδικός άξονας της Εγνατίας.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και τρία νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό (το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων) από τα δεκατρία σε όλη την χώρα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» K. Κουτσούκος, δήλωσε ότι η Eταιρεία έχει αποδείξει επανειλημμένως την κοινωνική προσφορά της, με την υλοποίηση του αυτοκινητόδρομου στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και υποδομών σε όλη την χώρα και δε θα μπορούσε να μη συνδράμει στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι πρωτοφανής και ο βαθμός επιτυχίας εξαρτάται άμεσα από την κινητοποίηση όλων μας, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Από το Γραφείο Δημοσίων ΣχέσεωνClick to listen highlighted text!