1. ΑΡΧΙΚΗ
  2. » 
  3. Νέα
  4. » 
  5. Ανακοινώσεις - Ειδήσεις
  6. » 
  7. Εγκατάσταση 42 νέων σταθμών μέτρησης κυκλ...

Εγκατάσταση 42 νέων σταθμών μέτρησης κυκλοφορίας

11/10/2016

Ανακοινώσεις

Θεσσαλονίκη, 11 Οκτωβρίου 2016

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 42 ΝΕΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.” ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Η “Εγνατία Οδός Α.Ε.” ολοκλήρωσε με επιτυχία την προμήθεια και εγκατάσταση 42 σταθμών μέτρησης κυκλοφοριακών φόρτων σε 33 θέσεις του οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας. Περιλαμβάνονται τμήματα των αυτοκινητοδρόμων της Εγνατίας Οδού και των Καθέτων Αξόνων, καθώς και επιλεγμένα τμήματα του εναλλακτικού – συμπληρωματικού της Εγνατίας Οδού εθνικού οδικού δικτύου. Η ενέργεια υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος Δράσης του Παρατηρητηρίου της Εγνατίας Οδού, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ενίσχυση Προσπελασιμότητας”, ΕΣΠΑ (2007-2014). Στον χάρτη παρουσιάζονται οι θέσεις των εγκατεστημένων μετρητών κυκλοφορίας.
Η λειτουργία των 42 σταθμών διευρύνει και αναβαθμίζει το σύστημα κυκλοφοριακών μετρήσεων της “Εγνατία Οδός Α.Ε.”, καλύπτοντας σε σημαντικό βαθμό και το κενό που υπάρχει σε στοιχεία σχετικά με τα χαρακτηριστικά της κυκλοφορίας στο βασικό οδικό δίκτυο στη Βόρεια Ελλάδα, το οποίο αποτελεί μέρος του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών εξυπηρετώντας άμεσα (ως άξονες εισόδου-εξόδου) τις διασυνοριακές μετακινήσεις ανθρώπων και αγαθών.
Το δίκτυο των Σταθμών Μέτρησης Κυκλοφορίας τροφοδοτεί το στρατηγικό κυκλοφοριακό μοντέλο που έχει αναπτύξει η “Εγνατία Οδός Α.Ε.” με περισσότερα και πληρέστερα στοιχεία μετρήσεων και έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της αξιοπιστίας του και την παραγωγή εγκυρότερων αναλύσεων και προβλέψεων προκειμένου να αξιοποιηθούν για το σχεδιασμό – μελέτη νέων έργων, καθώς και γενικότερα για το σχεδιασμό μεταφορών και χωρικής ανάπτυξης σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.
Σημειώνεται, επίσης, ότι στην παρούσα φάση η “Εγνατία Οδός Α.Ε.” βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης μιας ενιαίας βάσης αποθήκευσης και επεξεργασίας των δεδομένων που συλλέγονται από τους μετρητές κυκλοφορίας. Με την ολοκλήρωση της βάσης θα υπάρχει και η δυνατότητα παραγωγής τυποποιημένων αναφορών με τα βασικά αποτελέσματα των μετρήσεων (κυκλοφοριακοί φόρτοι και ταχύτητες διερχόμενων οχημάτων ανά ώρα/ημέρα/μήνα, ανά κατηγορία οχήματος, κλπ).
Οι αναφορές αυτές θα είναι στη διάθεση των Δημοσίων Αρχών, των αναπτυξιακών φορέων και των πολιτών, μέσω της ανάρτησής τους στον ιστότοπο της “Εγνατία Οδός Α.Ε.” στο Ίντερνετ. Τα διαθέσιμα ενδεικτικά αποτελέσματα των μετρήσεων για το 2016 διατίθενται από το Παρατηρητήριο της Εγνατίας Οδού στο Ίντερνετ (http://observatory.egnatia.gr/presentations/2016/EOAE_new_traffic_counts_2016.01-08_v01.pdf), όπου επίσης διατίθεται και χάρτης με την Ετήσια Μέση Ημερήσια Κυκλοφορία στα τμήματα της Εγνατίας Οδού(http://observatory.egnatia.gr/presentations/2016/TRA01_2016_08_EMHK_2015.pdf)

Θέσεις μετρητών

Από Το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων & Υποδοχής ΠολιτώνClick to listen highlighted text!