1. ΑΡΧΙΚΗ
  2. » 
  3. Νέα
  4. » 
  5. Δελτία Τύπου
  6. » 
  7. EΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙ...

EΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

27/9/2011
Δελτία Τύπου

Θεσσαλονίκη 27/09/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

EΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Σε απάντηση πρόσφατων δημοσιευμάτων, η  «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» δηλώνει:

H άποψη ότι «η Εγνατία Οδός θα καταρρεύσει στην επόμενη ισχυρή βροχόπτωση» δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική. Ο αυτοκινητόδρομος κατασκευάστηκε  με τις πιο απαιτητικές διεθνείς προδιαγραφές, έχει άριστα τεχνικά χαρακτηριστικά, προσφέρει άνεση και ασφάλεια και αυτό το γνωρίζουν καλά οδηγοί και ταξιδιώτες.

Η λειτουργία και η συντήρηση του αυτοκινητοδρόμου, στο πλαίσιο των οποίων εκτελείται και ο έλεγχος και ο καθαρισμός των τεχνικών έργων, είναι καθημερινό μέλημα της Εταιρείας. Η απομάκρυνση φερτών υλικών από οχετούς, κάτω διαβάσεις και αγωγούς ομβρίων πραγματοποιείται αδιαλείπτως από τα συνεργεία συντήρησης.

Ως προς τα αναφερόμενα ως «αντιπλημμυρικά έργα», διευκρινίζεται ότι κατά την περίοδο 2005-2009, οπότε και κατασκευάστηκαν τα συγκεκριμένα τμήματα της Εγνατίας Οδού, είχαν προταθεί πρόσθετα τεχνικά έργα για βελτίωση της αντιπλημμυρικής προστασίας του αυτοκινητόδρομου αλλά και της ευρύτερης περιοχής, τα οποία όμως, σε καμία περίπτωση, δεν υποδηλώνουν πρόβλημα δομικής επάρκειας της οδού. Τα έργα αυτά ήσαν, κυρίως, δεξαμενές ανάσχεσης και συγκράτησης φερτών υλικών  καθώς και έργα εκτροπής και διευθέτησης χειμάρρων. Ορισμένα από τα έργα αυτά έχουν ήδη υλοποιηθεί ενώ κάποια άλλα κρίνονται χρήσιμα και πρόκειται να κατασκευασθούν. Ως προς το «προβληματικό σημείο» που αναφέρει το δημοσίευμα, πρόκειται για κάτι εντελώς ασήμαντο.

Η «Εγνατία Οδός» αποτελεί το μεγαλύτερο και, ίσως, το σημαντικότερο δημόσιο έργο της χώρας. Κατασκευάστηκε με Εθνικούς και, κυρίως, Ευρωπαϊκούς πόρους και συμβάλλει σημαντικά στην πρόοδο και στην ανάπτυξη της Β. Ελλάδας. Είναι κτήμα του Έλληνα πολίτη και δεν προσφέρεται για να εξυπηρετήσει κανενός είδους σκοπιμότητες και ακόμη λιγότερο για άστοχη κινδυνολογία.

Από το Γραφείο Δημοσίων ΣχέσεωνClick to listen highlighted text!