1. ΑΡΧΙΚΗ
  2. » 
  3. Νέα
  4. » 
  5. Δελτία Τύπου
  6. » 
  7. Επανεκκίνηση του έργου «Σύνδεση 6ου Προβ...

Επανεκκίνηση του έργου «Σύνδεση 6ου Προβλήτα Λιμένα Θεσσαλονίκης με τον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό»

20/5/2013
Δελτία Τύπου

Θεσσαλονίκη, 20/05/2013

Επανεκκίνηση του έργου «Σύνδεση 6ου Προβλήτα Λιμένα Θεσσαλονίκης
με τον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό»

Από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ανακοινώνεται πως, την Παρασκευή 17/5/2013, υπογράφηκε η σύμβαση υποκατάστασης της Ε.Ε. «ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε.» από την Ε.Ε. «ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.» στην εργολαβία: «Κάθετος άξονας 56 Εγνατίας Οδού: Ολοκλήρωση εργασιών σύνδεσης 6ου Προβλήτα Λιμένα Θεσσαλονίκης με τον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό (2ο Υποτμήμα)».

Η αρχική εργολαβία είχε δημοπρατηθεί το Σεπτέμβριο του 2006 και η σχετική σύμβαση είχε υπογραφεί το Δεκέμβριο του 2006 με την Ε.Ε. «ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε. ».  Ωστόσο, περίπου από τα μέσα του 2010 παρουσιάστηκαν συμβατικές εμπλοκές με αποτέλεσμα να σταματήσει κάθε κατασκευαστική δραστηριότητα και το έργο να παραμείνει στάσιμο.

Με την εν λόγω υποκατάσταση, θα εκτελεστούν εργασίες κατασκευής της Α’ φάσης, η οποία στην ολοκλήρωσή της θα περιλαμβάνει τη σύνδεση του Λιμένα Θεσσαλονίκης με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.  Αυτό θα γίνει με την πλήρη κατασκευή οδογέφυρας μήκους 2.700 μ. (εκ των οποίων τα 1.240 μ. αποτελούν αντικείμενο της παρούσης εργολαβίας) αμφίδρομης κυκλοφορίας με μια λωρίδα ανά κατεύθυνση. Επίσης, περιλαμβάνει τη μερική παραλλαγή του τοπικού δικτύου οδών ανάντι και κατάντι της ΠΑΘΕ. Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στα 26,5 εκατομμύρια ευρώ και ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσης είναι δώδεκα μήνες.

Η ολοκλήρωση της σύνδεσης είναι μεγάλης σημασίας δεδομένου ότι θα συμβάλλει τα μέγιστα στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του Λιμένα Θεσσαλονίκης με την διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων εμπορικών μεταφορών και τη μείωση του απαιτούμενου χρόνου προσέγγισης και απομάκρυνσης από τον Λιμένα.

Ταυτόχρονα, με την εξυπηρέτηση των οχημάτων εμπορικών μεταφορών από τη νέα οδογέφυρα θα απομακρυνθεί η βαριά κυκλοφορία από το ιδιαίτερα επιβαρημένο υφιστάμενο οδικό δίκτυο και θα βελτιωθούν αισθητά οι κυκλοφοριακές συνθήκες στην περιοχή.

Με την υπογραφή της σύμβασης και με την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την αποτελεσματικότητα της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.»  ένα σταματημένο έργο γίνεται πάλι ενεργό και αναμένεται πλέον η εκτέλεση των  προβλεπόμενων εργασιών με εντατικούς ρυθμούς.

Από το Γραφείο Δημοσίων ΣχέσεωνClick to listen highlighted text!