1. ΑΡΧΙΚΗ
  2. » 
  3. Νέα
  4. » 
  5. Δελτία Τύπου
  6. » 
  7. ΗΜΕΡΙΔΑ ENVIRONMENTAL HIGHWAY OBSERVATORY (E-HIGHWAY) (11/10/2013)

ΗΜΕΡΙΔΑ ENVIRONMENTAL HIGHWAY OBSERVATORY (E-HIGHWAY) (11/10/2013)

30/9/2013
Δελτία Τύπου

Θεσσαλονίκη, 30/9/2013

ΗΜΕΡΙΔΑ ENVIRONMENTAL HIGHWAY OBSERVATORY
E-HIGHWAY (11/10/2013)

Από την «Εγνατία Οδό Α.Ε» ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 9:00 π.μ. στο αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Τσιούμης” (Ισόγειο Κτιρίου Τμήματος Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ) θα πραγματοποιηθεί Hμερίδα για την παρουσίαση και ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του έργου “Environmental Highway Observatory (E-Highway)” στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος συνεργασίας INTERREG Ελλάδα – Βόρεια Μακεδονία IPA 2007-2013.

Το έργο “E-Highway είναι ένα διασυνοριακό πρόγραμμα αξιολόγησης των περιβαλλοντικών συνθηκών στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας οδού, που την μεταμορφώνει σε πράσινο δρόμο και συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος. Μέσω της αξιοποίησης των περιβαλλοντικών στοιχείων από τους κινητούς και σταθερούς σταθμούς καταγραφής ρύπων σε όλο το μήκος της οδού και της on-line βάσης δεδομένων, παρακολουθούνται οι περιβαλλοντικές συνθήκες, εντοπίζονται οι επιπτώσεις στην οδό και πραγματοποιούνται με αποτελεσματικότητα οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, σε μια εποχή κατά την οποία η περιβαλλοντική προστασία αποτελεί αντικείμενο προς συζήτηση και δράση σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Στο έργο συμμετέχουν η Εγνατία Οδός Α.Ε. και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από ελληνικής πλευράς και η Agency for State Roads από πλευράς Βόρειας Μακεδονίας.

Πρόγραμμα και πρόσκληση της εκδήλωσης (PDF)

Από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων
& Υποδοχής ΠολιτώνClick to listen highlighted text!