1. ΑΡΧΙΚΗ
  2. » 
  3. Νέα
  4. » 
  5. Δελτία Τύπου
  6. » 
  7. Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ “Εγνατία ...

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ “Εγνατία Οδός ΑΕ” και Δήμου Δέλτα

1/12/2014
Δελτία Τύπου

Θεσσαλονίκη, 1 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ “Εγνατία Οδός ΑΕ” και Δήμου Δέλτα

Από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ανακοινώνεται ότι, σήμερα Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 11.00 π.μ., στα κεντρικά γραφεία της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. και του Δήμου Δέλτα.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν δυνατότητες υλοποίησης έργων στο Δήμο Δέλτα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Ευρύτερης Περιοχής Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν:
α. οι δυνατότητες μελετητικής ωρίμανσης και υλοποίησης οδικών συνδέσεων της περιοχής, όπως η σύνδεση με την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Χαλκηδόνας ( Περιφερειακή Σίνδου, πλήρης αποπεράτωση),
β. η εξεύρεση πόρων για την υλοποίηση της σύνδεσης του τμήματος Αξιός – Εύζωνοι,
γ. η ολοκλήρωση του συστήματος θαλάσσιας Συγκοινωνίας πέραν του Εσωτερικού μυχού του Θερμαϊκού Κόλπου με πρόσθετες στάσεις όπως στο Δήμο Δέλτα κ.α. και τέλος η διαλειτουργική σύνδεση οδικών, σιδηροδρομικών και θαλασσιών Μέσων Μαζικής μεταφοράς στην Ευρύτερη Περιοχή του θαλασσίου Μετώπου της πόλης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος Δ.Σ. & Δ/νων Σύμβουλος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» κ. Γεώργιος Σκόδρας, ο Δήμαρχος του Δήμου Δέλτα κ. Μίμης Φωτόπουλος, ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Μακεδονίας & Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Διευθυντής Σχεδιασμού Έργων Θεσσαλονίκης της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» κ. Μιχάλης Τσιτώτας, η Διευθύντρια Μελετών της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» κ. Μαρία Κατσαβέλη, ο Διευθυντής Εποπτείας Έργων Δυτικού Τομέα της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» κ. Δημήτριος Τσολιάνος, o Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Δέλτα κ. Γιάννης Αποστολίδης και η Υπεύθυνη Αστικού Σχεδιασμού και Ειδικών Έργων της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» κ. Δέσποινα Καραρήγα.

Από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων & Υποδοχής ΠολιτώνClick to listen highlighted text!