1. ΑΡΧΙΚΗ
  2. » 
  3. Νέα
  4. » 
  5. Δελτία Τύπου
  6. » 
  7. NEA ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΟΔΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ –...

NEA ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΟΔΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

2/4/2014
Δελτία Τύπου

Θεσσαλονίκη, 2/4/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

NEA ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΟΔΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Από την «Εγνατία Οδός Α.Ε» ανακοινώνεται η υπογραφή διμερούς πρωτοκόλλου μεταξύ των Κυβερνήσεων Ελλάδας και Τουρκίας για την κατασκευή νέας οδικής γέφυρας στην περιοχή της συνοριακής διόδου «Κήπων – Υψάλων», η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014, στις 10.00 πμ στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.

Από ελληνικής πλευράς, το πρωτόκολλο θα υπογραφεί από τον κ. Στράτο Σιμόπουλο, Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και επικεφαλής της Μεικτής Επιτροπής Σχεδιασμού και Παρακολούθησης Έργου (ΜΕΣΠΕ), ενώ από τουρκικής από τον κ. M. Habib Soluk, Αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών.

Παρόντες θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Α. Καρούντζος, ο πρόεδρος της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ» κ. Παρασκευάς Σαββαΐδης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Κατσιμίγας, ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη κ. Uğrul Biltekin με υπηρεσιακούς παράγοντες της Τουρκίας και η Μεικτή Ομάδα Εργασίας των δύο χωρών.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει σύσκεψη από την εξαμελή Μεικτή Ομάδα Εργασίας των δύο χωρών, η οποία είναι υπεύθυνη για τον τεχνικό και διαχειριστικό συντονισμό της μελετητικής ωρίμανσης του έργου και της προετοιμασίας για τη δημοπράτηση και υλοποίησή του.

Η νέα οδική διασυνοριακή γέφυρα χωροθετείται κατάντη και σε εγγύτητα με την υφιστάμενη γέφυρα του ποταμού Έβρου. Το συνολικό μήκος της χάραξης με τις απαιτούμενες προσβάσεις ανέρχεται σε 1.400μ. Η γέφυρα θα έχει διατομή κλάδου αυτοκινητοδρόμου με δύο (2) λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, λωρίδα έκτακτης ανάγκης και πλευρικές διαμορφώσεις πεζοδρομίων για τον κάθε κλάδο. Το συνολικό μήκος της νέας γέφυρας θα είναι περ. 810μ., από τα οποία 344 μ. βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας.

Η αναβάθμιση της συνοριακής σύνδεσης «Κήπων-Υψάλων» εξυπηρετεί λειτουργικά τη διασύνδεση Ελλάδας και Τουρκίας με τον Πανευρωπαϊκό Διάδρομο IV, τη λειτουργική σύνδεση της Τουρκίας μέσω της Εγνατίας Οδού με τον Πανευρωπαϊκού Διαδρόμου Χ και τις βαλκανικές χώρες, με άμεσα οικονομικά οφέλη για την Ελλάδα. Επίσης βελτιώνει τις συνθήκες οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής άνεσης, συμβάλλει στην εθνική πολιτική περιφερειακής ανάπτυξης και γενικότερα στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών, Ελλάδας και Τουρκίας.

Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

Από το Γραφείο Δημοσίων ΣχέσεωνClick to listen highlighted text!