1. ΑΡΧΙΚΗ
  2. » 
  3. Νέα
  4. » 
  5. Δελτία Τύπου
  6. » 
  7. Ποδηλατικό BREVET “Εγνατία”

Ποδηλατικό BREVET “Εγνατία”

 

H “Eγνατία Οδός Α.Ε.” και το Ble Cycling Club συνδιοργανώνουν το Brevet «Εγνατία», στις 6-8 Οκτωβρίου στη Βόρεια Ελλάδα.
Τα Βrevet είναι αθλητικές/τουριστικές ποδηλατοδρομίες (μη ανταγωνιστικές) μεγάλων αποστάσεων. Διοργανώνονται σε όλον τον κόσμο, από κατά τόπους συλλόγους και εποπτεύονται κεντρικά από την Γαλλία και το Audax Club Parisien, μέσω των εθνικών αντιπροσώπων, συγκεκριμένα στην Ελλάδα από την Λέσχη Ποδηλατικού Τουρισμού Ελλάδας (Audax Randonneurs Grece).
Η διαδρομή του Brevet «Εγνατία», μήκους 600 χιλιομέτρων  θα ακολουθήσει τον οδικό άξονα της Εγνατίας οδού χρησιμοποιώντας κυρίως το παλαιό οδικό δίκτυο και θα περάσει μέσα από την Εγνατία οδό, στο τμήμα Βέροια – Πολύμυλος, το οποίο οι ποδηλάτες θα διασχίσουν με κλειστό δρόμο, αποκλειστικά για αυτούς και με συνοδεία των Ομάδων ¶μεσης Επέμβασης του αυτοκινητοδρόμου.
Η διαδρομή στο μεγαλύτερο μέρος της παραλληλίζει τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας οδού και σε γενικότερες γραμμές την πορεία της αρχαίας ρωμαϊκής Via Egnatia από ανατολή προς δύση. Πρόκειται για μια δύσκολη αλλά ταυτόχρονα υπέροχη διαδρομή που διασχίζει το Βέρμιο και την Πίνδο, μέσω τοπίων εξαιρετικού φυσικού περιβάλλοντος,
Η εκκίνηση θα γίνει από το χώρο στάθμευσης των γραφείων της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», στη Θέρμη, στις 22.00 η ώρα την Παρασκευή 6/10, τα ξημερώματα του Σαββάτου 7/10, στις 02.00 πμ, οι ποδηλάτες θα περάσουν μέσα από τις διαδοχικές σήραγγες της Καστανιάς και φτάνοντας στον Α/Κ Πολυμύλου θα συνεχίσουν τη διαδρομή τους προς Καλαμπάκα και στη συνέχεια προς Μέτσοβο. Ο τερματισμός θα γίνει στα γραφεία της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» την Κυριακή 8 Οκτωβρίου.
Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ως εταιρεία διαχείρισης ενός από τους πιο  σύγχρονους, ασφαλείς, άνετους και αξιόπιστους αυτοκινητοδρόμους, με υψηλό επίπεδο κοινωνικής υπευθυνότητας υποστηρίζει τη συγκεκριμένη διοργάνωση, με στόχο ο αυτοκινητόδρομος πέραν από άξονας μεταφοράς και επικοινωνίας να αποτελεί και άξονα πολιτιστικών, περιβαλλοντικών, αθλητικών και αναπτυξιακών διαδρομών.

 Click to listen highlighted text!