1. ΑΡΧΙΚΗ
  2. » 
  3. Νέα
  4. » 
  5. Δελτία Τύπου
  6. » 
  7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔHΜΟΥ ΘΕΣΣΑ...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔHΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.»

11/9/2014
Δελτία Τύπου

Θεσσαλονίκη, 11/9/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔHΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
& ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.»

Σε κλίμα δημιουργικής συνεργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 στην αίθουσα Συσκέψεων του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για το Έργο «Μελέτες για τη  νέα κατασκευή της Πλατείας Διοικητηρίου και των προσβάσεών της με πιθανή πρόβλεψη συγκοινωνιακού πολυτροπικού κέντρου», μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων, κ. Στράτου Σιμόπουλου.

Η Προγραμματική Σύμβαση αφορά στη στέγαση των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν μεταξύ των οδών Αγίου Δημητρίου-Βενιζέλου-Ολύμπου-Κυπρίων Αγωνιστών, με ανακατασκευή της Πλατείας Διοικητηρίου,. Κύριος στόχος είναι να προστατευτεί και να αναδειχθεί ο αρχαιολογικός χώρος, δίνοντας δυνατότητα πρόσβασης στους πολίτες αλλά και η απόδοση της συνολικής έκτασης της πλατείας εκ νέου στον αστικό ιστό και τη δημόσια χρήση.

Ο προϋπολογισμός των μελετών εκτιμάται σε €700.000 (πλέον Φ.Π.Α., προ έκπτωσης) για τις οποίες έχουν εξασφαλιστεί επαρκείς πιστώσεις, ενώ το κόστος κατασκευής προεκτιμάται σε περίπου €6.000.000 (πλέον Φ.Π.Α.).

Μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, ακολούθησαν δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων, κ. Στράτου Σιμόπουλου και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» κ. Παρασκευά Σαββαΐδη.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, κ. Στράτος Σιμόπουλος δήλωσε ότι «Σήμερα, μετά από μια εικοσαετία, γίνεται επιτέλους το πρώτο βήμα, ώστε να ξαναδημιουργηθεί η Πλατεία Διοικητηρίου που είναι συνδεδεμένη με τα παιδικά και εφηβικά χρόνια πολλών από εμάς. Παράλληλα, η συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της «Εγνατία Οδός Α.Ε» που έρχεται ως συνέχεια της αντίστοιχης για τη θαλάσσια συγκοινωνία, δείχνει την κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να κινούνται οι φορείς της πόλης, ώστε να υλοποιούνται έργα και δράσεις, τα οποία συμβάλλουν στην ανάπτυξη, αλλά και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» κ. Παρασκευάς Σαββαΐδης δήλωσε ότι «η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ξεκινά τη διαδικασία υλοποίησης ενός ακόμη μεγάλου έργου στον αστικό χώρο της Θεσσαλονίκης βασισμένη στην τεχνογνωσία και στην εμπειρία των στελεχών της. Με το έργο αυτό θα αναβαθμιστεί η μορφή αλλά και η λειτουργικότητα μιας από τις πιο ιστορικές περιοχές της πόλης.  Στη φάση αυτή, η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» θα οργανώσει και θα επιβλέψει όλες τις απαραίτητες μελέτες για την προετοιμασία της δημοπράτησης της κατασκευής αυτού του τόσο σημαντικού έργου».

Από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων
& Υποδοχής Πολιτών

 Click to listen highlighted text!