1. ΑΡΧΙΚΗ
  2. » 
  3. Νέα
  4. » 
  5. Δελτία Τύπου
  6. » 
  7. Συνάντηση για τη ΓΕΩΠΥΛΗ

Συνάντηση για τη ΓΕΩΠΥΛΗ

6/4/2017
Δελτία Τύπου

Θεσσαλονίκη, 6 Απριλίου 2017

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΠΥΛΗ

Συνάντηση για την υλοποίηση του ενιαίου πληροφοριακού συστήματος “Γεωπύλη Πολιτισμικής Εγνατίας”  στα κεντρικά γραφεία της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» είχε την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΟΑΕ, κ. Καλφακάκου με την Αντιπρόεδρο Δ.Σ., κ. Παυλούδη, με προσκεκλημένους από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη  κ. Κωνσταντίνο Αντωνιάδη, Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον κ. Θάνο Αλέξανδρο Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού & Πολιτισμού, από την Περιφέρεια  Δυτικής Μακεδονίας, τον κ. Θεοφύλακτο Ζυμπίδη, Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού & Τουρισμού, από την Περιφέρεια Ηπείρου τον κ. Δημάκο Δημήτριο, Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Πολιτισμού και τον κ. Χαράλαμπο Καραταγλίδη, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καστοριάς.

Την ΕΟΑΕ εκπροσώπησαν η κ. Ρία Καλφακάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, η κ. Μερσίνα Παυλούδη, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., ο κ. Ιωάννης Ιωακειμίδης, Μέλος Δ.Σ., η κ. Όλγα Μαυρίδου Προϊσταμένη Γεωπύλης / GIS, η κ. Νίκη Βουμβουλάκη, Προϊσταμένη Περιβαλλοντικής Πολιτικής, η κ. Ευθαλία Βαλκούμα, Υποδ/ντρια Υποστήριξης και Στρατηγικού Σχεδιασμού και ο κ. Αθανάσιος Ιατρόπουλος Δ/ντης Ανάπτυξης Συστημάτων.
Η συνάντηση οργανώθηκε από την υπεύθυνη της ενιαίας πληροφοριακής πλατφόρμας «Γεωπύλη-Εγνατία Οδός ΑΕ» κ. Όλγα Μαυρίδου, Αγρονόμο Τοπογράφο Μηχανικό της Εταιρίας που παρουσίασε τις δυνατότητες και προοπτικές εξέλιξης της πλατφόρμας της Γεωπύλης, η οποία λειτουργεί και δίνει στην Εγνατία Οδό τεχνολογικό προβάδισμα θέτοντας την πρωτοπόρο σε εθνικό επίπεδο. Για τη συγκεκριμένη τεχνολογία η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» έχει βραβευθεί από την κατασκευάστρια εταιρία του λογισμικού ESRI με το Special Achievement in GIS.
Στην εναρκτήρια συνάντηση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων οι δυνατότητες επέκτασης της Γεωπύλης με εφαρμογές για κινητές συσκευές, ώστε να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο προβολής του πολιτισμού.

Η ανταπόκριση για την υλοποίηση της Γεωπύλης της Πολιτισμικής Εγνατίας ήταν θετική από  όλους τους Αντιπεριφερειάρχες για την ανάδειξη με ενιαίο τρόπο των πολιτισμικών πληροφοριών με σκοπό την προώθηση του τουρισμού, μέσω της συνεργασίας των Περιφερειών.

Για το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων & Υποδοχής ΠολιτώνClick to listen highlighted text!