1. ΑΡΧΙΚΗ
  2. » 
  3. Νέα
  4. » 
  5. Δελτία Τύπου
  6. » 
  7. Βανδαλισμοί και κλοπές

Βανδαλισμοί και κλοπές

20/1/2015
Δελτία Τύπου

Θεσσαλονίκη, 20 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την “Εγνατία Οδός Α.Ε.” ανακοινώνεται ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 17-18 Ιανουαρίου 2015 συνέβησαν εκτεταμένοι βανδαλισμοί και κλοπές καλωδίων στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του Υ/Σ, στο Αντλιοστάσιο Ομβρίων του Ανισόπεδου Κόμβου Καλοχωρίου της Εγνατίας Οδού.
Οι δράστες έκοψαν και έκλεψαν τα καλώδια παροχής Χ.Τ. 3Χ400Vac από ΔΕΗ, όπως επίσης και τις μπάρες χαλκού του μπαροκιβωτίου ΔΕΗ, το οποίο και κατέστρεψαν ολοσχερώς καθώς επίσης και τα προστατευτικά κιγκλιδώματα παραθύρου που είναι κοντά στον αυτοκινητόδρομο. Εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο, κατέστρεψαν τις σχάρες καλωδίων (οροφής & δαπέδου) και έκλεψαν τα καλώδια ισχύος και μπάρες χαλκού από τους πίνακες ισχύος.
Η “Εγνατία Οδός Α.Ε.” κατέθεσε άμεσα μηνύσεις και συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών ενώ θα ζητηθεί η πύκνωση των αστυνομικών περιπολιών για την αποτροπή αντίστοιχων παράνομων πράξεων. Επίσης, δόθηκε εντολή στον ανάδοχο λειτουργίας και συντήρησης της Εγνατίας Οδού για την άμεση ενεργοποίηση συνεργείων, προκειμένου να αποκατασταθούν οι βλάβες το ταχύτερο δυνατό. Παράλληλα, για την αποτροπή πλημμυρικών επεισοδίων στην περιοχή, γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για άμεση και προσωρινή λειτουργία των εγκαταστάσεων μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών.
Η “Εγνατία Οδός Α.Ε.” απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς της Εγνατίας Οδού, σε περίπτωση που αντιλαμβάνονται ύποπτες ενέργειες επί εγκαταστάσεων του αυτοκινητόδρομου (κλοπές καλωδίων, στηθαίων κτλ.) να το αναφέρουν άμεσα στην Αστυνομία (τηλ. 100) ή στο προσωπικό λειτουργίας της Εγνατίας Οδού (τηλ. 1077).

Από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων & Υποδοχής ΠολιτώνClick to listen highlighted text!