Σας καλωσορίζουμε στη νέα υπηρεσία MyEgnatia Drive της Εγνατία Οδός Α.Ε.

Περιοχή Κάλυψης / λειτουργίας της εφαρμογής
Η εφαρμογή εν δράσει

Σας παρουσιάζουμε την νέα υπηρεσία MyEgnatia Drive που σχεδίασε και διαθέτει στους χρήστες της, η «Εγνατία Οδός Α.Ε.», προκειμένου να ενημερώνονται για κινήσεις οχημάτων αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας.

Η νέα υπηρεσία MyEgnatia Drive σας δίνει τη δυνατότητα:

  • να λαμβάνετε προειδοποιητικό μήνυμα (οπτικό και ηχητικό) στην κινητή συσκευή σας για συμβάντα με οχήματα που κινούνται παράνομα αντίθετα στην κανονική κυκλοφορία.

Η υπηρεσία MyEgnatia Drive είναι διαθέσιμη ΠΙΛΟΤΙΚΑ στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού από τη χιλιομετρική θέση 515ο χλμ. (Ανισόπεδος Κόμβος Βανιάνου Ξάνθης, Α/Κ 34) ως 658ο χλμ. (Συνοριακός Σταθμός Κήπων Έβρου).

Σημειώσεις:

    1. Ο σχεδιασμός της εφαρμογής έχει γίνει με γνώμονα την ελαχιστοποίηση της απόσπασης της προσοχής του οδηγού κατά την οδήγηση.
    2. Η ενημέρωση παρέχεται στους διερχόμενους οδηγούς ανεξαρτήτως ρεύματος κυκλοφορίας στο οποίο κινούνται (κυκλική περιοχή προειδοποίησης).
    3. Τον έγκαιρο και κατά το δυνατόν ορθό αρχικό προσδιορισμό της θέσης του συμβάντος της κίνησης οχήματος παρανόμως αντίθετα στην κανονική κυκλοφορία, επιλαμβάνεται η Αρμόδια Υπηρεσία για την αστυνόμευση της οδού. Για κάθε πιθανόν λάθος ή καθυστέρηση (λαμβανομένου υπόψη της δυναμικής και ταχέως μεταβαλλόμενης εξέλιξης των συμβάντων αυτών) η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» δεν φέρει ουδεμία ευθύνη (μπορείτε να λάβετε γνώση των όρων χρήσης της εφαρμογής εδώ).

Χρειάζεται να έχω μόνιμα ανοιχτή την εφαρμογή;

Όχι, εφόσον έχετε ανοίξει την εφαρμογή κατά την έναρξη του ταξιδιού σας, μπορείτε να την αφήσετε να τρέχει στο παρασκήνιο (background) και θα ενημερωθείτε για τυχόν αντίθετες κινήσεις μέσω ηχητικού μηνύματος.

Ποιοι λαμβάνουν το μήνυμα και για πόσο χρονικό διάστημα παραμένει ενεργό;

Το μήνυμα λαμβάνεται από όλους τους χρήστες της εφαρμογής εντός μιας προκαθορισμένης απόστασης/ακτίνας από το σημείο δήλωσης του συμβάντος. Τα ηχητικά και οπτικά μηνύματα συνεχίζουν να αναπαράγονται καθ’ όλη τη διάρκεια που ο χρήστης βρίσκεται εντός της ακτίνας του συμβάντος και έχει ενεργοποιημένη την εφαρμογή στην συσκευή του.

Συλλέγει προσωπικά δεδομένα;

Η Εφαρμογή δεν συλλέγει, ζητά ή αποθηκεύει προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες από τους Χρήστες ή τη συσκευή τους. Η χρήση της ακριβούς τοποθεσίας χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την παροχή της υπηρεσίας ενημέρωσης του Χρήστη σχετικά με οχήματα κινούμενα παρανόμως αντίθετα στην κανονική κυκλοφορία και δεν αποθηκεύεται κατά τη χρήση της Εφαρμογής.

Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση που λάβω μήνυμα αντίθετης κίνησης επί της οδού;

Τα μηνύματα αντίθετης κίνησης είναι προειδοποιητικής φύσεως (warning messages) και έχουν ως στόχο την επαύξηση της εγρήγορσης του οδηγού.

Δεν αποτελούν μηνύματα ρυθμιστικού χαρακτήρα (traffic regulatory messages).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ποιος είναι υπεύθυνος για την δήλωση του συμβάντος και την αποστολή/εκπομπή των προειδοποιητικών μηνυμάτων;

Με βάση ποια τεχνολογία έχει αναπτυχθεί η εφαρμογή;

Η εφαρμογή βασίζεται στη χρήση τεχνολογιών συνεργατικών ευφυών συστημάτων μεταφορών (Cooperative Intelligent Transport Systems, C-ITS), και έχει υλοποιηθεί βάσει των σχετικών ευρωπαϊκών προδιαγραφών της πλατφόρμας C-Roads (Platform: C-Roads) που αφορούν την ομοιόμορφη πιλοτική ανάπτυξη εφαρμογών C-ITS σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Για την κωδικοποίηση και αποκωδικοποίηση των C-ITS μηνυμάτων και τη μετάδοσή τους χρησιμοποιούνται οι κανόνες κωδικοποίησης ASN.1 (Abstract Syntax Notation One) και τα ευρωπαϊκά C-ITS πρότυπα που παρέχονται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιακών Προτύπων (ETSI).

Απαιτείται κάποια συνδρομή ή δημιουργία λογαριασμού;

Όχι, δεν απαιτείται καμία τέτοια ενέργεια. Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή, διαβάσετε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσης, είστε έτοιμοι να την χρησιμοποιήσετε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ανοίξετε την εφαρμογή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας και σε περίπτωση συμβάντος αντίθετης κίνησης θα ενημερωθείτε για το γεγονός μέσω ηχητικού και οπτικού μηνύματος.

Πως γίνεται απεγκατάσταση της εφαρμογής/ Πως διακόπτεται η λειτουργία της;

Η απεγκατάσταση της εφαρμογής πραγματοποιείται μέσω των ρυθμίσεων της έξυπνης κινητής συσκευής, όπως συμβαίνει με όλες τις εφαρμογές. / Η διακοπή λειτουργίας της πραγματοποιείται με την αφαίρεση (“kill”) της εφαρμογής. Σε περίπτωση μεταφοράς της εφαρμογής στο παρασκήνιο αυτή θα συνεχίσει να παίζει-λειτουργεί.

Η εφαρμογή παρέχεται δωρεάν;

Ναι, η εφαρμογή παρέχεται δωρεάν από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε.

Υπάρχουν χρεώσεις κατά τη χρήση της εφαρμογής;

Παρόλο που η εφαρμογή παρέχεται δωρεάν από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε., η λειτουργία της απαιτεί την πρόσβαση της συσκευής στο διαδίκτυο. Συνεπώς, ο χρήστης επιβαρύνεται με την κατανάλωση δεδομένων δικτύου κινητής τηλεφωνίας στη συσκευή του, η οποία υπόκειται στην εκάστοτε τιμολογιακή πολιτική του παρόχου κινητής τηλεφωνίας. Η Εφαρμογή έχει σχεδιαστεί βάσει ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με στόχο την ελαχιστοποίηση των απαιτούμενων δεδομένων για τη μετάδοση της πληροφορίας. Η κατανάλωση δεδομένων εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και μπορεί να ποικίλει ανά χρήστη, συσκευή και τοποθεσία (ποιότητα σήματος δικτύου κινητής τηλεφωνίας).

Γίνεται να λαμβάνω μηνύματα από την εφαρμογή χωρίς δεδομένα/ πρόσβαση στο διαδίκτυο;

Όχι, διότι η αποστολή και η λήψη μηνυμάτων μέσω της εφαρμογής απαιτεί την κατανάλωση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Συνεπώς, είναι απαραίτητη η πρόσβαση της συσκευής στο διαδίκτυο προκειμένου να γίνει χρήση της.

Click to listen highlighted text!